18
Φεβ.
11

Some videos…odd thoughts…!

Όταν ήμουν παιδί και προσπαθούσαν να με πείσουν να κοιμηθώ, μου έλεγαν πως κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενόσω κοιμόμαστε, βρίσκεται στο προσκέφαλο να  μας προσέχει ο φύλακας άγγελός μας.

Στο παιδικό μου μυαλό αποκτούσε μια άλλη διάσταση αυτή η φράση. Είχα την πεποίθηση, πώς αν άνοιγα ξαφνικά τα μάτια ενώ προσποιόμουν πως κοιμόμουν, θα προλάβαινα να πιάσω στα «πράσα» τον άγγελό μου. Θα είχα τη δυνατότητα να δω τη μορφή του, τα μεγάλα του φτερά και ίσως το φωτοστέφανο…

Παρά τις αποτυχίες μου να αντικρύσω τον άγγελό μου πάντα με διακατείχε ένα δέος, μια προσμονή ανάμεικτη με φόβο γι’ αυτή την υπερφυσική επαφή.

Η ίδια επιθυμία με ακολούθησε σε όλη τη ζωή μου και ενδυνάμωσε την αγάπη μου που τρέφω για όλα τα πλάσματα με φτερά, καθώς και για τα άϋλα αυτά φτερωτά όντα…Κάθε ταινία που παρακολουθώ ή κάποια φωτό που αντικρύζω και αφορούν αγγέλους με μαγνητίζουν. Δεν υπάρχει ζήλια ή κρυφή προσευχή να ήμουν κι εγώ ένα απ’ αυτά τα πλάσματα, αλλά υπάρχει το έκδηλο ενδιαφέρον και η αληθινή περιέργεια να δω ένα και να αποδείξω στον εαυτό μου την ύπαρξή τους.

Ο μεγάλος αυτός πρόλογος που προηγήθηκε, θεωρώ πως ήταν απαραίτητος για να φανερώσω την εμμονή μου προς τους αγγέλους και να το συνδέσω με μια διαφήμιση που κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό στην tv, που αφορά αγγέλους και που την βρίσκω, πραγματικά, φανταστική και υπέροχη:

Αν αγνοήσουμε το προϊόν, το οποίο διαφημίζεται και το γεγονός πως ο νεαρός μοιάζει σαν καλικάντζαρος (αλλά περί ορέξεως … 😆 ) η διαφήμιση είναι πολύ ευφάνταστη και οι άγγελοι πανέμορφοι… Μια εικόνα αγγέλων με ανθρώπινες αδυναμίες και επιθυμίες, που υποκύπτουν στα πάθη τους και επιλέγουν να πετάξουν τα φτερά τους (ανεξάρτητα αν παρασύρθηκαν από το διαφημιζόμενο προιόν)… Όλη αυτή η εικόνα της ελεύθερης επιλογής σε συνδυασμό με τους αγγέλους μου είναι πολύ ελκυστική και αγαπητή.

Και σαφώς προτιμητέα από μια άλλη εικόνα που κυκλοφορεί σε διαδίκτυο και τις τηλεοπτικές οθόνες. Μια άλλη απόκοσμη και άϋλη μορφή, που σπέρνει το ρίγος και το φόβο (που σας ανέφερα στην αρχή) για μια μορφή αγγέλου τιμωρού:

«Και όταν άνοιξε την τέταρτη σφραγίδα, άκουσα τη φωνή του τέταρτου ζώου να λέει: Έλα και βλέπε. Και είδα, και να, ένα άλογο, ωχρό κι εκείνος που καθόταν επάνω σ’ αυτό ονομαζόταν θάνατος, και ο Άδης ακολουθούσε μαζί του» και τους δόθηκε εξουσία επάνω στο ένα τέταρτο της γης να θανατώσουν με ρομφαία και με πείνα και με θάνατο, και με τα θηρία της γης» Αποκάλυψη 6:7,8.

Αν λοιπόν δεν πρόκειται για ένα πολύ καλοδουλεμένο τεχνικά μοντάζ. Τότε στο 1:18 περίπου του βίντεο με τα επεισόδια που συνέβησαν σε μια πλατεία της Αιγύπτου, τότε μπορούμε  να μιλάμε για μια εμφάνιση ενός κακού πια οιωνού για την ανθρωπότητα γενικότερα…

Η εκπλήρωση της Αποκάλυψης να βρίσκεται πολύ κοντά καθώς η ημιδιάφανη μορφή του ωχρού/πράσινου αλόγου και του ιππέα του σίγουρα παραπέμπουν σε αυτήν (και μας θυμίζει και τα υπόλοιπα τρία άλογα, το λευκό, το κόκκινο και το μαύρο).

Η σκέψη και μόνο της δεύτερης «ιδιότητας» ενός αγγέλου, αυτής του τιμωρού εκτελεστή είναι λίγο τρομακτική και σίγουρα με κάνει να τάσσομαι υπέρ εκείνης του φύλακα αγγέλου…

Μέχρι όμως να έρθει η στιγμή να βρεθώ μπροστά στο Δημιουργό μου (ή και κάπου αλλού 😉  )  και να εξακριβώσω (ίσως) αν υπάρχουν ή όχι άγγελοι, ελπίζω να περάσουν πάρα πολλά χρόνια και να διατηρήσω το ηθικό μου ακμαίο και να συνεχίζει να βράζει το αίμα στις φλέβες μου και να μην το βάζω κάτω ποτέ ακόμα κι αν φθάσω στα βαθιά γεράματα…σαν την super granny που τα έβαλε με κλέφτες με «όπλο» μια τσάντα!

Μήπως να μάθω από τώρα να κουβαλώ μεγάλες τσάντες μαζί μου…με πέτρες μέσα? :mrgreen:

Angels Cry


18 Responses to “Some videos…odd thoughts…!”


 1. 1 vad
  18 Φεβρουαρίου, 2011 στο 3:39 μμ

  Eλα τωρα,σιγά μη πιστεψουμε τετοια βλακεια,καποιοι το εστησαν το βιντεάκι,για να εκμεταλλευτουν το θρησκόληπτο(΄0χι το θρησκευόμενο)κοινό τους…

 2. 18 Φεβρουαρίου, 2011 στο 5:36 μμ

  Είναι περίεργο όμως, VaD, για ποιο λόγο να γίνει τώρα και σε αυτά τα επεισόδια…! 🙄

 3. 18 Φεβρουαρίου, 2011 στο 6:50 μμ

  Eντυπωσιακό πράγματι, δεν το είχα ξαναδει, αλλά το πιθανότερο είναι να είναι κάποιο μοντάζ, εντάξει δεν είναι δύσκολο με μια επικάλυψη των ταινιών. Δεν ξέρω γιατί τώρα αλλά.. Σε τέτοια γεγονότα και με θρησκευτικό ύφος εξεγέρσεις δεν είναι περίεργο, ούτε και να είναι απλά μια φάρσα από κάποιον πιτσιρικά.
  Το πρώτο βίντεο κι αν είναι η αποκάλυψη!. Αφού σκέφτηκα κι εγώ να πάρω το συγκεκριμένο axe.. αφού είχε τόσο σουξέ ο νεαρός! χεχε! Επίτηδες δεν είναι -ας πούμε- τόσο ωραίος για να δείξει τις ικανότητές του το προϊόν. Η δε σούπερ γιαγια είναι το κάτι άλλο, τα βαλε με πέντε και τους πέταξε κι από το μηχανάκι!
  Καλό βράδυ Αστροφεγγιά μου!

 4. 4 vad
  19 Φεβρουαρίου, 2011 στο 5:23 πμ

  Στην αναμπουμπούλα χαιρεται ο λύκος,οι κοπτες χριστιανοί ειχαν υποστει επιθέσεις πολλές τελευταια,σου λεει,κάτσε να βγαλουμε καμιά οπτασία,μπας και τονωσουμε το ηθικό των δικών μας..,λέω τωρα,υπόθεση κάνω,αποψη ατεκμηριωτη…

 5. 19 Φεβρουαρίου, 2011 στο 11:04 πμ

  Βασίλη μου όντως η τεχνολογία μπορεί να κάνει «θαύματα». Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό.
  Λοιπόν θέλω να κάνεις ένα πείραμα με το axe, να το πάρεις και να έχουμε μια αληθινή δοκιμή. Αν στην πέσουν πολλές γυναίκες (για να μην υπερβάλουμε με τους αγγέλους) πάει να πει πως το προϊον δουλεύει! :mrgreen:
  Όσον αφορά τη γιαγιά…είναι απίστευτη! 😉
  Φιλιά πολλά!

 6. 19 Φεβρουαρίου, 2011 στο 11:07 πμ

  VaD, το θεωρώ μεγάλη συνομωσία όλο αυτό για να είναι έργο των χριστιανών κοπτών…
  Αλλά είπαμε: Όλοι υποθέσεις κάνουμε…και όλες μπορούν να έχουν δόσεις αλήθειας! 😉
  Σ’ ευχαριστώ πολύ! 🙂

 7. 19 Φεβρουαρίου, 2011 στο 11:48 πμ

  «Μια εικόνα αγγέλων με ανθρώπινες αδυναμίες και επιθυμίες, που υποκύπτουν στα πάθη τους και επιλέγουν να πετάξουν τα φτερά τους... η εικόνα της ελεύθερης επιλογής σε συνδυασμό με τους αγγέλους μου είναι πολύ ελκυστική και αγαπητή»

  Να ξέρεις ότι η αδυναμία δεν σε κάνει άγγελο αλλά άνθρωπο. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε το τι είναι
  Άγγελος και προσπαθούμε μέσα από τα δικά μας «μάτια» να τους φέρουμε πιο κοντά σε εμάς, δίνοντάς τους ανθρωπίνες αδυναμίες, και στη συγκεκριμένη διαφήμιση με έναν αισχρό τρόπο.

  Είναι ανώτερα όντα και λειτουργούν (όχι αυτόβουλα) στο τι είναι πιο ωφέλιμο για εμάς.
  Είτε ως φύλακες ή τιμωροί υπάρχει ανώτερος λόγος που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε.
  Αλλωστε ποιός μπορεί να κρίνει τον Κριτή;

  Καλημέρα!

 8. 19 Φεβρουαρίου, 2011 στο 12:20 μμ

  Θεωρώ ο επιθετικός προσδιορισμός «αισχρός» είναι αρκετά αυστηρός. Αλλά οκ δέχομαι την άποψή σου.
  Σε όλη αυτή την ιστορία εμένα προσωπικά με ενοχλεί η «στράτευση», η υποχρεωτική υπακοή και όχι η αυτόβουλη διάθεση και ελευθερία του εαυτού μας…

  Για μένα επίσης η συγκεκριμένη διαφήμιση είναι μορφή τέχνης, σε μερικούς αρέσει και σ’ άλλους όχι. Δεν χρειάζεται να λογοκρίνεται η τέχνη…

  Και φυσικά δεν έκρινα ποτέ τον Κριτή!

  Καλημέρα κι από μένα, Αντώνιε!

 9. 19 Φεβρουαρίου, 2011 στο 12:41 μμ

  Δεν καταλαβαίνω γιατί να ενοχλεί εσένα (και αντίστοιχα τον κάθε άνθρωπο) η «στράτευση» και η υπακοή των αγγέλων!
  Ενοχλεί εμάς αυτό που δεν ενοχλεί εκείνους;
  Άλλωστε να θυμήσω ότι κάποια στιγμή είχαν την επιλογή και πέρα από τους εκπεσώντες οι υπόλοιποι επέλεξαν αυτό που σου φαίνεται «περιορισμός»

  Όσο για τη διαφήμιση και επειδή πλέον όλα δικαιολογούνται στο όνομα της Τέχνης, έχω την αίσθηση ότι η πρόκληση αποτελεί κύριο συστατικό για την όποια επιτυχία. Ακόμα και αν πρόκεται για κάτι ακραίο.
  Το θέμα δεν είναι η ίδια η υπόθεση του spot αλλά το ότι προκαλεί σκέψεις σαν αυτή που εξέφρασες μέσω του post.

  Και μια γενικότερη παρατήρηση, άσχετη με τη διαφήμιση.
  Πιστεύω ότι ο εξανθρωπισμός όλων όσων θα θέλαμε να είμαστε, μας υποβαθμίζει περισσότερο.
  Καλύτερα να προσπαθούμε για το ανώτερο παρά να ζητάμε να γίνει εκείνο κατώτερο.

 10. 19 Φεβρουαρίου, 2011 στο 12:52 μμ

  Το να θεωρείται το ανθρώπινο είδος κατώτερο ον και να μην δεχόμαστε την υπόστασή μας, επίσης με ενοχλεί…Για κάποιο λόγο έχουμε δημιουργηθεί έτσι.
  Είναι τελείως διαφορετικό το να επιζητούμε κάτι καλύτερο από το να καταδικάζουμε το είδος μας.
  Είμαστε αυτοί που είμαστε με δυνατότητες και ικανότητες για το καλύτερο ή το χειρότερο…Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ μας, μας καθορίζουν!
  Πάντως δεν μπαίνω σε μια λογική αφορισμού των ανθρώπων.

  Αναρωτιέμαι μόνο αν η ελευθερία των αγγέλων να «διαλέξουν στρατόπεδο» δόθηκε μια ή περισσότερες φορές…! 🙄

  Υ.Γ: Επίσης αναρωτιέμαι (αν το θέτεις έτσι) πού ενοχλεί να υπάρχουν απόψεις ή σκέψεις σαν αυτές που μου γέννησαν το spot…?

 11. 19 Φεβρουαρίου, 2011 στο 1:15 μμ

  Το να ξέρουμε σε τι επίπεδο και κατάσταση βρισκόμαστε ως ανθρώπινο είδος σε σχέση με άλλες δυνάμεις δεν είναι καταδίκη αλλά αυτογνωσία που μας βοηθά να γίνουμε κάτι καλύτερο… κάτι ανώτερο.
  Επιπλέον κανείς δεν μπορεί να αφορίσει αυτό που και ο ίδιος είναι.

  Όσο για την ελευθερία των αγγέλων δεν δόθηκε κάποια στιγμή στο παρελθόν, δίδεται καθημερινά.
  Προσπαθούμε όμως να καταλάβουμε κάτι ακατανόητο για εμάς. Το ότι οι Άγγελοι συνεχίζουν να μην χρειάζονται να επιλέξουν κάτι διαφορετικό από αυτό που ήδη επέλεξαν.

  Αν είχαν αδυναμίες δεν θα ήταν εργαλεία του θελήματός Του, μάλλον θα ήταν πιο άστατοι και τότε θα χρειαζόταν να έχουν περισσότερες επιλογές μιας και θα έπρεπε να αποφασίσουν οι ίδιοι το τι είναι καλό και τι όχι και όσο ηθικοί κι αν ήταν θα έκαναν λάθη.
  Μα τότε θα ήταν απλά… άνθρωποι!

 12. 19 Φεβρουαρίου, 2011 στο 1:25 μμ

  Σίγουρα υπάρχουν πολλά ακατανόητα για μας και ίσως δεν θα έχουμε την ευκαιρία να τα μάθουμε ποτέ.
  Ειλικρινά όμως με παραξενεύει το γεγονός πού διαφωνείς?
  Δεν είπα ποτέ πως οι άγγελοι παραμένουν άγγελοι αν επιλέξουν να ακολουθήσουν τις επιθυμίες τους…Ίσως πράγματι να θέλησαν να γίνουν άνθρωποι…
  Εμένα αυτό μ’ αρέσει: Να υπάρχει ελευθερία για όλους και τα πάντα!
  Το πως διαχειριζόμαστε την ελευθερία μας είναι άλλο θέμα…
  Όπως επιλέγουν οι άγγελοι να είναι εργαλεία του Θεού…αρκεί να είναι επιλογή τους! 😉

 13. 19 Φεβρουαρίου, 2011 στο 11:54 μμ

  Πέρασα για μια καλησπέρα στα γρήγορα
  και πάω να δω τη συνέχεια του Constantine
  http://jonnodigvid.wordpress.com/2008/10/24/constantine/
  Τυχαίο; Δεν νομίζω!
  Φιλιά πολλάαααααααα

 14. 20 Φεβρουαρίου, 2011 στο 10:23 πμ

  Angel, τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή..
  Είδα και εγώ την ταινία. Μάλιστα την έχω δει πολλές φορές, μια από τις αγαπημένες…
  Τι μας διδάσκουν οι ταινίες καμιά φορά? 😉
  Φιλιά πολλά!

 15. 21 Φεβρουαρίου, 2011 στο 11:22 πμ

  Το βίντεο από την Αίγυπτο, δεν το είχα ξαναδεί.
  Είναι περίεργο, ναι, αλλά αυτό το πράσινο πράγμα δεν μου φαίνεται άλογο με καβαλλάρης εμένα…
  Κάτι είναι πάντως. Μπορεί και να είναι παιχνίδι που έκανε το φως ή να προστέθηκε ψηφιακά.
  Μπορεί βέβαια να είναι και κάποια οντότητα.
  Δεν το αποκλείω. Με τόση κακή ενέργεια που υπήρχε στο σημείο εκείνη τη στιγμή, οτιδήποτε μπορεί να… πέρασε για μια επίσκεψη.
  Δεν νομίζω πάντως να χρειαζόμαστε τον καβαλλάρη της Αποκάλυψης για να μας φέρει το μαντάτο ότι πάμε κατά διαβόλου!
  Αυτό είναι φως φανάρι!
  Όσον αφορά στη στράτευση των Αγγέλων, νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα επιλογής στην περίπτωσή τους όπως δεν τέθηκε και θέμα επιλογής στη δική μας. Ούτε αυτοί επιλέγουν να είναι Άγγελοι, ούτε εμείς άνθρωποι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένα πλάσμα (με φτερά ή όχι, ανώτερο ή κατώτερο) δεν ερωτάται για τη μοίρα του. Αυτά ρυθμίζονται από αλλού.
  Η διαφήμιση με τους Αγγέλους, νομίζω ότι είναι πολύ πετυχημένη και προσωπικά την πρώτη φορά που την είδα καρφώθηκα στην οθόνη χωρίς να διανοηθώ καν να αλλάξω κανάλι. Άρα, ο διαφημιστής πέτυχε τον στόχο του και πολύ καλά μάλιστα. Γι’ αυτό πληρώθηκε. Για να σκεφτεί κάτι έξυπνο και με χιούμορ. Το ξέρεις ότι το είδος ‘άνθρωπος’ δεν βρίσκεται και πολύ ψηλά στην υπόληψή μου. Δεν μπορώ όμως να μην του αναγνωρίσω ότι, παρόλη τη φρίκη που τραβάει στον κόσμο που τον πέταξε (για άγνωστο λόγο) ο Δημιουργός, καταφέρνει να διατηρεί το χιούμορ του! 🙂

  Η σούπερ γκραν, είναι το κάτι άλλο!
  Πέθανα στα γέλια με τον τρόπο που έτρεχαν να σωθούν!
  Χαχαχαχαχα!!!
  GO GRANNY!!! 😆

  Το ‘έπλεξες’ ωραία πάντως το ποστ σου, Αστεράκι μου.
  Μπράβο. 🙂

  Φιλιά πολλά!!!

  ΥΓ: Νομίζω ξέρω σε ποιον ανήκει ο φύλακας άγγελος στην πρώτη φωτογραφία. 😆

 16. 21 Φεβρουαρίου, 2011 στο 11:47 πμ

  Λίλιθ μου, αν παρατηρήσεις προσεκτικότερα την εικόνα των επεισοδίων θα δεις πως το άλογο μοιάζει με εκείνα του μεσαίωνα που όταν μονομαχούσαν (στις οργανωμένες μάχες/αγωνίσματα) κάλυπταν τα άλογα με πανί. Νομίζω πως καθαρά αυτό είναι η μορφή.
  Η διαπίστωσή σου πως πάμε «κατά διαβόλου» δεν είναι μόνο δική σου…Πολλοί τη συμμερίζονται, ανάμεσά τους και εγώ μόνο που δεν προδικάζω ακόμα το τέλος. Βέβαια το τέλος όπως έχουν προβλέψει ορισμένες προφητείες (όπως και το βιβλίο της Αποκάλυψης) φαντάζει να είναι κοντά.
  Πολλά γεγονότα συμβαίνουν ανά τον κόσμο που αν τα συνδυάσει κανείς μπορεί να πει πως είναι στοιχεία από την Αποκάλυψη.
  Ίσως να είμαστε η γενιά των ανθρώπων εκείνων που θα το ζήσει…
  Όπως είχα γράψει κάποτε στο blog σου, το αναμένω με περισσό ενδιαφέρον!
  Η διαφήμιση καθηλώνει και μένα. Μου αρέσει πολύ!
  Πραγματικά θα ήθελα να δω έναν Άγγελο…Τον αν γεννήθηκα άνθρωπος δεν ήταν σίγουρα επιλογή μου, αλλά σαφώς πιστεύω πως έγινε για κάποιο λόγο.
  Η γιαγιά είναι εκπληκτική. Μάλιστα θα πουλήσει τη τσάντα στο e-bay για φιλανθρωπικό σκοπό!
  Μπράβο στην γιαγιά! 😉
  Σ’ ευχαριστώ που σ’ άρεσε το ποστ μου!
  Η φωτό μου αρέσει πολύ…Ίσως ή μάλλον βέβαια ο άγγελος ο συγκεκριμένος μπορεί να είναι φύλακας κάποιου (που γνωρίζουμε), αλλά αυτός ο κάποιος έχει εξαφανιστεί! 😦
  Πολλά φιλιά με αστερόσκονη, γλυκιά μου!

 17. 9 Μαρτίου, 2011 στο 6:59 μμ

  Ωραία φωτό…

  mmmm…

 18. 9 Μαρτίου, 2011 στο 7:00 μμ

  Η φωτό αρέσει και σε μένα φυσικά! 🙂


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Zodiac Sign: Gemini

On Line

Αποσπάσματα από το βιβλίο του IRVIN D. YALOM: «ΟΤΑΝ ΕΚΛΑΨΕ Ο ΝΙΤΣΕ»

- Οι φόβοι δεν γεννιούνται στο σκοτάδι. Αντίθετα είναι μάλλον σαν τα αστέρια, βρίσκονται πάντα εκεί, αλλά τους κρύβει η λάμψη της ημέρας.

- Ο άνθρωπος πρέπει να έχει μέσα του χάος και φρενίτιδα για να γεννήσει ένα αστέρι, που χορεύει.

- Οι εραστές της αλήθειας δεν φοβούνται τις καταιγίδες και τα θολά νερά. Αυτό που φοβούνται είναι τα ρηχά νερά.

- Μια ζωή χωρίς αλήθεια είναι ένας ζωντανός θάνατος.

- Amor fati : διάλεξε τη μοίρα σου, αγάπα τη μοίρα σου.

- ΓΙΝΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ !!!

Φεβρουαρίου 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν.   Μαρ. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Blog Stats

 • 320,750 sparkles

prt

lost in black hole

Astrofegia’s world

Angel’s Tattoo

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Μαζί με 28 ακόμα followers


Αρέσει σε %d bloggers: