03
Μαρ.
12

The true story of Troy…?

 


22 Responses to “The true story of Troy…?”


 1. 3 Μαρτίου, 2012 στο 1:13 μμ

  Επειδή το βίντεο είναι άπειρο, θα καταθέσω την άποψή μου κι αν μπορέσω θα το δω. Ο πόλεμος διήρκησε δέκα χρόνια και έλαβε μέρος περί το 1200 π.χ. Ουσιαστικά οι Τρώες ήταν Έλληνες. Επομένως, μιλάμε για έναν κλασικό πόλεμο μεταξύ Ελλήνων. Την ίδια στιγμή που η Τροία δεχόταν επίθεση από τα αδέλφια τους, φανέρωναν τις επιθετικές τους τάσεις και οι Χετταίοι. Μάλιστα, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάποια γραπτά κείμενα των Χετταίων σχετικά με τον πόλεμο και την έκβαση αυτού. Η Ωραία Ελένη μεταφράζεται ως επεκτατικός πόλεμος. Για να το καταλάβουμε καλύτερα ας θυμηθούμε την εκστρατεία των Αθηναίων στη Σικελία. Ο Δούρειος ίππος μεταφράζεται ως ένα είδος πολιορκητικής μηχανής. Μην ξεχνάμε ότι η Τροιά βρισκόταν υπό κατάσταση πολιορκίας. Αυτά τα ολίγα.

 2. 3 Μαρτίου, 2012 στο 9:25 μμ

  Είναι λίγο μεγάλο αλλά έχει πολύ ενδιαφέρον.
  Θα το δω σίγουρα σύντομα.
  Καλό βράδυ.

 3. 4 Μαρτίου, 2012 στο 3:26 μμ

  Μια χαρά τα λες Kanthare…κάπως έτσι τα περιγράφει και το ντοκυμανταίρ του History Channel…
  Να έχεις μια όμορφη Κυριακή!

 4. 4 Μαρτίου, 2012 στο 3:27 μμ

  Να ‘σαι καλά Ερατώ, καλή Κυριακή!

 5. 5 Rostar
  4 Μαρτίου, 2012 στο 4:51 μμ

  Έξοχα!!!

  Αυτό Αστροφεγγιά μου είναι κορυφαίο post!
  Αφήνω απλά ένα στίγμα ενδιαφέροντος, επειδή δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί χωρίς να δει κάποιος το ντοκυμανταίρ. Το κατά πόσο η παρουσίαση του History Channel μπορεί να θεωρηθεί «πραγματική» είναι κάτι που -παρά τις περιορισμένες γνώσεις μου- θα επιχειρήσω να σχολιάσω, αφού καταφέρω να αφιερώσω μιάμιση ώρα σ’ αυτό σε μια περίοδο που ο χρόνος μου είναι πολύ λίγος.
  Με αφορμή, όμως, κάποια από tα σχόλια που διάβασα στο YouTube, πολύ φοβάμαι ότι θα καταλήξω να βρίζω τους Χολυγουντιανούς παραγωγούς…
  Αυτά τα περί «φοινικικού» αλφαβήτου που πήραν οι Έλληνες, τα περί Ινδοευρωπαϊκής φυλής και τα περί μυθοπλασίας ενός λογοτέχνη άρχισαν ήδη να με διαολίζουν!… Θα το δω όμως, μολονότι, είχα αρνηθεί πεισματικά να δω την ‘Τροία» σαν φιλμ, που είχε τόση επαφή με την πραγματικότητα όση αν το έλεγαν «Τέσσερα» ή ‘Πέντε»… 🙂
  Για να δούμε πόσα και ποια είναι αυτή τη φορά τα ενορχηστρωμένα ανθελληνικά επιχειρήματα…

  Αυτά μέχρι στιγμής και εδώ θα έχω σίγουρα και νέα παρέμβαση!

 6. 4 Μαρτίου, 2012 στο 4:57 μμ

  Rostar στο συγκεκριμένο ντοκυμανταίρ δεν αναφέρθηκαν καθόλου στα θέματα που σε «διαολίζουν», απ’ όσο θυμάμαι βέβαια…
  Προσωπική μου άποψη είναι πως κάνουν μια πολύ σωστή προσέγγιση του θέματος!
  Αλλά ναι, φυσικά θα πρέπει να το δεις πρώτα για να κρίνεις!
  Καλή Κυριακή!

 7. 7 Rostar
  5 Μαρτίου, 2012 στο 8:48 μμ

  Αστροφεγγιά μου προσπάθησα να το δω τελικά!
  Δεν ξέρω αν θα σε δυσαρεστήσω, αλλά δεν μου άρεσε!
  Σ’ όλη τη διάρκεια που άντεξα να παρακολουθήσω υφέρπει ένα έντονα ανθελληνικό πνεύμα.
  Έντονη αμφισβήτηση στο κατά πόσο είναι δημιουργία του Ομήρου ή απλή καταγραφή τραγουδιών που προυπήρχαν… (τολμά να συγκρίνει την τιτάνια μορφή του με κάποιον …Πάρι (σύμπτωση ε;…) που γύρισε στην εποχή μας τα Βαλκάνια και ηχογραφούσε τα δημοτικά τους τραγούδια…
  Αναφέρεται στο Ελληνικό Αλφάβητο, λέγοντας ότι το δανειστήκαμε από τους Φοίνικες. «Επικρατούσα» άποψη θα μου πεις στην «Επιστημονική» κοινότητα… Ναι, βέβαια, παρά την ύπαρξη πολλών Αποδείξεων Ελληνικής γραφής με τη μορφή της Γραμμικής Α και Β και γραφής που παραπέμπει άμεσα στο επικρατήσαν τελικά αλφάβητο…
  Δηλαδή το 1200 πχ δεν είχαμε αλφάβητο και περιμέναμε από τους Φοίνικες (από τους οποίους δεν σώθηκε ούτε ένα γραπτό κείμενο…) για να το πάρουμε!….
  Αρκεί να μελετήσει κάποιος τα έργα του Πλάτωνα ΤΙΜΑΙΟΣ και ΚΡΙΤΙΑΣ για να πληροφορηθεί το τίνος επιπέδου πολιτισμός υπήρχε στον Ελλαδικό χώρο και πότε…
  Θα ήμουν ανειλικρινής αν δεν έλεγα ότι τελικά… δεν άντεξα παραπάνω από μισή ώρα!…
  Λυπάμαι αλλά δεν γινόταν να συνεχίσω!

 8. 5 Μαρτίου, 2012 στο 9:15 μμ

  Σήμερα τελικά κατάφερα και το είδα.
  Το δικό μου σχόλιο δεν θα είναι ούτε ανθελληνικό ούτε φανατισμένα ελληνικό.
  Τι είναι αλήθεια και τι όχι από όλη αυτή την ιστορία, όπως είπε και στο τέλος ο αφηγητής, δεν έχει και μεγάλη σημασία. Σημασία έχει ότι υπήρξε ένας επεκτατικός πόλεμος από την πλευρά των Ελλήνων και ότι οι Έλληνες φέρθηκαν για άλλη μια φορά σαν… Έλληνες.
  Έλεγε το βίντεο για τον Αχιλλέα και χαμογελούσα. Έλεγε για τον Αγαμέμνονα και επίσης χαμογελούσα.
  Ο Αχιλλέας, αμφισβητεί τον ανώτερό του και τον ταπεινώνει μπροστά σε όλο το στράτευμα με τη γνωστή ελληνική ανυπακοή και σύνδρομο «ξέρεις-ποιος-είμαι-εγώ-ρε!» και ο Αγαμέμνονας, παρόλη τη θέση του, όχι μόνο προσπαθεί να πάρει τη γυναίκα-κατάκτηση του Αχιλλέα, αλλά παρουσιάζεται και ως ηγέτης ο οποίος νοιαζόταν πιο πολύ για τον εαυτό του παρά για το σύνολο και ποτέ δεν έμπαινε μπροστά στη μάχη (τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει).
  Κατά τα άλλα, ο Όμηρος ήταν ένας μεγάλος συγγραφέας και αυτό είναι και το μόνο που είναι αποδεκτό από όλους, νομίζω.
  Επίσης, μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ο Σλίμαν δεν ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε την Τροία, αλλά παρόλα αυτά το δικό του όνομα είναι αυτό που έμεινε στην ιστορία.
  Όπως και να ‘χει, εμένα μου άρεσε το ντοκυμαντέρ και το είδα πολύ ευχαριστά και με μεγάλο ενδιαφέρον.

 9. 6 Μαρτίου, 2012 στο 3:39 μμ

  Rostar δεν μπορώ να καταλάβω τη δυσαρέσκειά σου….Ας τα πάρουμε από την αρχή: Ένα ντοκυμανταίρ οφείλει να είναι αντικειμενικό και να μην προμοτάρει κάποια συγκεκριμένη θέση/θέμα. Διαφορετικά θα μιλούσαμε για διαφήμιση.
  Μετά λες για τον Όμηρο…Μα είναι πασίγνωστο ότι ο Όμηρος συγκέντρωσε σε 2 μεγάλα έπη δοξασίες και ιστορίες της εποχής του. Πρώτα ήταν η Ιλιάδα φυσικά και αργότερα η Οδύσσεια…Αυτά τα μάθαμε κι εμείς στο σχολείο. Ελληνικό σχολείο, εκτός αν πιστεύεις πως και εκεί τρέφουν ανθελληνικό πνεύμα.
  Επίσης γνωστό όπως και σύνηθες φαινόμενο είναι να κάνουμε συγκρίσεις με άλλα παρόμοια θέματα. Αλλά η αξία του Ομήρου δεν αμφισβητήθηκε ποτέ στο ντοκυμανταίρ. Ίσα ίσα συνεχώς έλεγαν πως είναι τα πρώτα γραπτά κείμενα που διασώθηκαν με τόση μεγάλη απήχηση και υπήρξαν η βάση του δυτικού πολιτισμού.
  Έπειτα αναφέρεις το αλφάβητο…Αγαπητέ φίλε πριν ο ελληνικός πολιτισμός γίνει κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτσμού υπήρχαν πολιτισμοί της ανατολής φοίνικες, αιγύπτιοι, βαβυλώνιοι κ.λπ που άκμασαν πριν τους Έλληνες…Από εκεί πέρασαν στον ελλαδικό χώρο φυσικά κι εμείς παίξαμε ένα σπουδαίο ρόλο στην ιστορία τόσο στα γράμματα, τις τέχνες και τις επιστήμες όπου διαδόθηκαν σε όλο τον κόσμο.
  Το να είμαστε υπερήφανοι για την καταγωγή μας και τα επιτεύγματα είναι συνετό και χρέος μας. Το να φανατιζόμαστε όμως έτσι δεν είναι καθόλου σωστό.
  Κι εν κατακλείδι…εφόσον δεν είδες όλο το ντοκυμανταίρ…καλό θα ήταν να το επισημάνεις ότι εκφέρεις άποψη μόνο για το πρώτο μισάωρο που παρακολούθησες και όχι για όλο το video.
  Έφερες απόψεις που εγώ προσωπικά δεν αντιλήφθηκα μέσα σε μιάμιση ώρα παρακολούθησης…και νομίζω πως απάντησησα πάνω σ’ αυτές σου τις απόψεις….
  Μήπως εσύ έχεις προκατάληψη κι όχι εμείς οι υπόλοιποι?
  Εύχομαι να έχεις μια όμορφη μέρα!

 10. 6 Μαρτίου, 2012 στο 3:43 μμ

  Λιλιθάκι μου θα συμφωνήσω μαζί σου σε όλα….
  Κάπου μάλιστα στο βίντεο, οι μελετητές και όσοι μίλησαν είπαν πως η Ιλιάδα συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου. Συμπεριφορές, σκέψεις και πράξεις.
  Εδώ αναφέρομαι αν κατάλαβες στον Αχιλλέα και τον Αγαμέμνονα. Εξάλλου πολλές φορές δεν λέμε πως η τέχνη αντιγράφει τη ζωή? Κι αμή τι άλλο, η Ιλιάδα είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα της ανθρωπότητας!
  Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
  Φιλιά πολλά πολλα!

 11. 11 Rostar
  7 Μαρτίου, 2012 στο 12:59 πμ

  Όλοι έχουμε ακούσει για την Ατλαντίδα, την ένδοξη αυτή πόλη που, παρά τα μεγάλα τεχνολογικά και τα άλλα επιτεύγματα, καταστράφηκε από μεγάλους σεισμούς και πλημμύρες. Οι πλείστοι, γνωρίζουν επίσης, ότι αυτή η ιστορία φθάνει στις μέρες μας μέσα από τα κείμενα του Πλάτωνα και συγκεκριμένα τους διαλόγους Τίμαιος και Κριτίας. Τα γραπτά του Πλάτωνα, αποτελούν μάλιστα την μοναδική βιβλιογραφική πληγή που υπάρχει για αυτήν την ιστορία.
  Ενώ οι αναφορές για τον μεγάλο πολιτισμό της Ατλαντίδος, για τα τρομερά επιτεύγματα της και την τεχνολογική της ανάπτυξη είναι άφθονες, κανένας δεν αναφέρει οτιδήποτε για τον ελληνικό πολιτισμό της εποχής εκείνης. Το αξιοπερίεργο είναι ότι η Ελλάδα και ειδικότερα η Αθήνα μνημονεύεται στα ίδια βιβλία του Πλάτωνα, μερικές γραμμές μάλιστα πριν να αναφερθεί στον καταποντισμό της Ατλαντίδος.
  Η ύπαρξη της Ατλαντίδος αναφέρεται σε ένα διάλογο μεταξύ του Σωκράτη, του Κριτία, του Τίμαιου και του Ερμοκράτη. Τον διάλογο αυτό θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε στις λίγες γραμμές που ακολουθούν. Ο Κριτίας λοιπόν, πήρε τον λόγο και αναφέρει στην ομήγυρη, μια ιστορία «απόλυτα αληθινή, όπως τη διηγήθηκε κάποτε ο Σόλωνας» στον προπάππου του. Αυτή την ιστορία ο Κριτίας την άκουγε από τον παππού του όταν ήταν ακόμη παιδί και την είχε απομνημονεύσει καλά. Ο Κριτίας, αναφέρει πως ο Σολωνας είχε καταγράψει την ιστορία και «τα χειρόγραφα του, που βρίσκονταν στην κατοχή του παππού μου, είναι σήμερα στα χέρια μου και μπορώ να πω ότι τα έμαθα απ’ έξω όταν ήμουν μικρός».
  Ο Κριτίας ενημερώνει τους συνομιλητές του, ότι ο Σόλωνας είχε πάει ταξίδι την Αίγυπτο, σε μια περιοχή στην αρχή του δέλτα του Νείλου, της οποίας η μεγαλύτερη πολιτεία είναι η Σάις. «Σύμφωνα με κείνους, (σ.σ. τους Αιγύπτιους ιερείς στην Σάις) ιδρυτής της πόλης ήταν μια θεά που στα Αιγυπτιακά ονομάζεται Νήιθ, και, όπως λένε οι ίδιοι, Αθηνά στα Ελληνικά. Οι κάτοικοι της αγαπούν πολύ τους Αθηναίους και ισχυρίζονται ότι, κατά κάποιο τρόπο, είναι συγγενείς τους.»
  Οι ναοί της Αιγύπτου φαίνεται να ήταν πολύ καλή πηγή πληροφοριών για προϊστορικά θέματα, αφού η γη τους δεν καταστρεφόταν από θεομηνίες, και η αρχαία γνώση μπορούσε να διατηρηθεί για καιρό. Σε αυτή την πόλη με τις ιδιαίτερες σχέσεις με την Αθήνα, ο Σόλωνας «ζήτησε πληροφορίες για την αρχαία ιστορία από τους ιερείς, που κατ’ εξοχήν γνώριζαν αυτά τα πράγματα». Ο Σόλωνας άρχισε πρώτος να μιλά για την ιστορία όπως την ήξερε, θέλοντας να παρασύρει τους ιερείς σε συζήτηση σχετικά με την αρχαία ιστορία. «Τότε ένας πολύ ηλικιωμένος ιερέας» είπε στον Σόλωνα ότι η γνώση που έχουν είναι ελλιπής, αφού οι θεομηνίες που μεσολάβησαν, είχαν αποτέλεσμα η αρχαία γνώση να χαθεί στην Ελλάδα. «Δεν ξέρετε, ότι στη δική σας χώρα γεννήθηκε το πιο όμορφο κι ευγενικό ανθρώπινο γένος, από το οποίο κατάγεσαι και εσύ και όλοι οι συμπολίτες σου». Ο ιερέας πληροφόρησε τον Σόλωνα ότι κάποτε «πριν γίνει ο μεγάλος κατακλυσμός, αυτή που σήμερα είναι η πολιτεία των Αθηναίων ήταν πολύ γενναία στον πόλεμο και εξαιρετικά ευνομούμενη από κάθε άποψη. Λέγεται μάλιστα ότι εκεί έγιναν τα πιο σημαντικά έργα και τα καλύτερα πολιτεύματα απ’ όσα τώρα έχουμε ακούσει πως υπήρξαν στον κόσμο».
  Ο Σόλωνας με ενδιαφέρον ζήτησε να μάθει περισσότερα και ο ιερέας συμφώνησε «για χάρη της πολιτείας σου, (σ.σ. την Αθήνα) αλλά κυρίως για χάρη της θεάς που προστάτευσε, ανέθρεψε κι εκπαίδευσε και τον δικό σας και μετά τον δικό μας τόπο, αρχίζοντας από σας χίλια χρόνια πιο πριν». Θα σου πω, συνέχισε ο ιερέας, «για τους νόμους και τα υπέροχα έργα των συμπολιτών σου, που έζησαν πριν από εννέα χιλιάδες χρόνια». Του ανέφερε για την πολιτική οργάνωση, την ευνομία, τον πολιτισμό και την αρετή που χαρακτήριζαν την πόλη του και συνέχισε λέγοντας «πολλά είναι, στ’ αλήθεια, τα κατορθώματα της πολιτείας σας, καταγραμμένα εδώ, τα οποία θαυμάζονται, ένα όμως υπερέχει απ’ όλα τα άλλα σε μεγαλείο και αρετή».
  Αυτό το εξέχων κατόρθωμα ήταν η νίκη των Αθηναίων εναντίων ενός λαού που ζούσε σε ένα νησί πέρα από τις Ηράκλειες στήλες. Είπε ο ιερέας: «τα βιβλία μας γράφουν πόσο ισχυρή δύναμη κάποτε η πολιτεία σας κατάστρεψε (σ.σ. την Ατλαντίδα) που ξεκινώντας με αλαζονεία από κάποιο μακρινό σημείο του Ατλαντικού ωκεανού, ξεχύθηκε εναντίων ολόκληρης της Ευρώπης και της Ασίας». Μίλησε στον Σόλωνα για την «τεράστια και θαυμαστή δύναμη» των βασιλιάδων του νησιού της Ατλαντίδος, που ενώ αρχικά «οι καρδιές τους ήταν καθαρές και το μυαλό τους αφοσιωμένο σ’ ευγενικά έργα», κατέληξαν με τον καιρό «να συμπεριφέροντε άσχημα, μη μπορώντας ν’ αντέξουν το βάρος του πλούτου που είχαν».
  Οι βασιλιάδες αυτοί, μαζί με τους συμμάχους τους κινητοποίησαν στρατό για να υποτάξουν τις υπόλοιπες πολιτείες. «Και τότε ακριβώς, Σόλωνα, η δύναμη της πολιτείας σας αποδείχθηκε μοναδική ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους και για την ανδρεία και για την αρετή της. Αφού όλους υπερέβαλε σε θάρρος και πολεμικές τέχνες είτε έχοντας την αρχηγεία των Ελλήνων είτε αναγκαστικά εντελώς μόνη […] νίκησε τους εισβολείς, έστησε τρόπαια, κατάφερε να μην υποδουλωθούν, όσοι δεν ήταν ακόμα δούλοι, και πέτυχε ν’ απελευθερώσει όλους εμάς τους άλλους που κατοικούμε μέσα από τις Ηράκλειες στήλες χωρίς να απαιτήσει το παραμικρό. Ύστερα όμως από αρκετό καιρό έγιναν μεγάλοι σεισμοί και πλημμύρες και, μέσα σ’ ένα φοβερό μερόνυχτο η γη κατάπιε ολόκληρο το στρατό σας ενώ η Ατλαντίδα βούλιαξε στη θάλασσα.»
  …………………………………………………….
  Η πιο πάνω ιστορία αναφέρεται κυρίως στο βιβλίο Τίμαιος αλλά στοιχεία λήφθηκαν και από το βιβλίο Κριτίας

  Όσον αφορά το τι «υπάρχει» πίσω από το Ελληνικό Αλφάβητο θ’ ακολουθήσει κι άλλο μήνυμά μου… Απλά σου αναφέρω ότι … πίσω από την απλή ανάγνωση, ΑΛΦΑ, ΒΗΤΑ κλπ… ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΔΕΗΣΗ! Όχι όλα μαζί όμως… σιγά σιγά…

 12. 12 Rostar
  7 Μαρτίου, 2012 στο 1:12 πμ

  Αυτά για… 9.000 χρόνια προ του Σόλωνος!

  Η επιγραφή του Δισπηλιού – ελληνική γραφή 5260 χρόνια Π.Χ

  http://tinyurl.com/33k7t2q
  Ο προϊστορικός οικισμός του Δισπηλιού βρίσκεται στη θέση Nησί, στη νότια όχθη της λίμνης της Kαστοριάς. Eντοπίστηκε το 1932, όταν η στάθμη της λίμνης κατέβηκε, και στο σημείο που χώριζε το Nησί από την όχθη της λίμνης φάνηκαν υπολείμματα ξύλινων πασσάλων. Oι συστηματικές ανασκαφές (1992 και εξής) αποκαλύπτουν τα λείψανα ενός εκτεταμένου λιμναίου οικισμού της Νεότερης Νεολιθικής, από τους σημαντικότερους και παλαιότερους του είδους στην Eυρώπη. […]

  Mοναδικές πολιτιστικές πτυχές της κοινότητας του Δισπηλιού αποκαλύπτουν μια ξύλινη πινακίδα με εγχάρακτα γραμμικά στοιχεία. H πινακίδα αυτή χρονολογείται με βεβαιότητα στο 5260 π.Χ. και δεν αποκλείεται να αποτελεί μια πρώιμη μορφή γραπτού λόγου, όπως εικάζεται και για παρόμοια σύμβολα χαραγμένα σε πηλό, που βρίσκονται σε οικισμούς της νότιας Βαλκανικής (πολιτισμός Vinca).

  (ΠΗΓΗ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΩΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ)
  η επιγραφή του Δισπηλιού

  Στη διάρκεια των ανασκαφών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Δισπηλιό έχουν ανασυρθεί από τον βυθό χιλιάδες ευρήματα, ανάμεσα στα οποία και ορισμένα Πιέστε πάνω στην εικόνα για να δείτε τα καθαρογραμμένα σύμβολα της πινακίδαςμοναδικά δείγματα που φωτίζουν τις δραστηριότητες του νεολιθικού ανθρώπου και του πολιτισμού του. Από τον δεύτερο κιόλας χρόνο της συστηματικής ανασκαφής, το 1993, βρέθηκε στον βυθό της λίμνης μια ξύλινη πινακίδα με σκαλισμένα επάνω της “σήματα”, η οποία χρονολογήθηκε με τη μέθοδο C14 στα 5260 π.Χ.

  Είναι μια πρώτη μορφή γραφής που προηγήθηκε της γραμμικής Α, η οποία επίσης ακόμη δεν έχει αποκωδικοποιηθεί; «Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι εδώ έχουμε μια προσπάθεια επικοινωνίας του νεολιθικού ανθρώπου που ελπίζουμε κάποτε να μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε» λέει ο καθηγητής Χουρμουζιάδης, χωρίς να κρύβει τις επιφυλάξεις του, καθώς «για να αποκρυπτογραφήσει κανείς ένα κείμενο πρέπει δίπλα στα “σήματα” ή στα ιδεογράμματα να υπάρχει και κάτι το οποίο να του είναι ήδη γνωστό, όπως συνέβη με τον Σαμπολιόν και τη Ροζέτα, όπου επάνω στην πέτρα ήταν χαραγμένα σε αντιστοιχία τρία κείμενα: το ιερογλυφικό, το ελληνιστικό και το δημοτικό. Στην έφυδρη όμως πινακίδα του Δισπηλιού, στην πινακίδα δηλαδή που παρέμεινε στον βυθό της λίμνης 7.500 χρόνια, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα» λέει. Ανάλογα χαράγματα με αυτά της ξύλινης πινακίδας έχουν βρεθεί και σε μικρές κεραμικές πινακίδες που επίσης κρατούν, τουλάχιστον προς το παρόν, καλά φυλαγμένο το μυστικό τους. (ΠΗΓΗ Εφημερίδα ΒΗΜΑ)

  Κλικάροντας την εικόνα θα δείτε τους καθαρά ελληνικούς χαρακτήρες των γραμμάτων!!

 13. 13 Rostar
  7 Μαρτίου, 2012 στο 1:27 πμ

  Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΕΗΣΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ

  ΑΛ ΦΑ
  ΒΗ ΤΑ ΓΑ
  ΑΜΑ ΔΕ ΕΛ ΤΑ ΕΨ’ ΙΛΩΝ
  ΔΙΙ ΓΑΜΑ ΣΤΗ ΙΓΜΑ
  ΖΗ ΤΑ
  ΘΗ ΤΑ ΙΩΤΑ ΚΑΘ’ ΠΑΛΑΝ ΔΑ
  (ίνα) ΜΗ ΝΥΞ Η
  Ο ΜΙΚΡΟΝ (εστί)
  ΠΥΡΟΣ (δε) ΙΓΜΑ ΤΑΦΗ ΥΨ’ ΙΛΩΝ
  (ίνα) ΦΥΟΙ ΨΥΧΗ
  Ο ΜΕΓΑ (εστί)
  …………………
  ΗΛΙΕ ΝΟΗΤΕ (ΑΛ) ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΦΩΣ
  ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΓΗ
  ΟΤΑΝ ΔΕ ΟΙ ΑΚΤΙΝΕΣ ΤΟΥ ΟΡΑΤΟΥ ΗΛΙΟΥ (ΕΛ) ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ
  ΔΙΑ ΓΑΜΟΥ ΔΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗ ΖΩΗ
  ΤΑ ΟΝΤΑ ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΝΥΧΤΑ
  ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ
  ΚΑΙ ΤΟ ΖΩΟΦΟΡΟΝ ΠΥΡ ΤΑΦΗ ΥΠΟ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ
  ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗ ΝΟΗΜΩΝ ΖΩΗ
  ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ

  ΑΛ=Ο ΝΟΗΤΟΣ ΗΛΙΟΣ ΦΑΟΣ=ΤΟ ΦΩΣ
  ΒΗ=ΠΡΟΣΤ. ΤΟΥ Ρ. ΒΑΙΝΩ(ΒΑΔΙΖΩ/ΕΡΧΟΜΑΙ) ΤΑ=ΔΟΤ. ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΔΩΤΙΚΟΥ ΤΗ,ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΑ=ΓΗ(ΔΩΡΙΚΟΣ Τ.)
  ΑΜΑ=ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ(ΕΠΙΡΡ.)
  ΕΛ=Ο ΟΡΑΤΟΣ ΗΛΙΟΣ ,Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ
  ΕΨ=Ρ.ΕΨΟΜΑΙ,ΕΨ-ΗΜΕΝΟΣ-ΨΗΜΕΝΟΣ/ΙΛΩΝ=ΙΛΥΣ(ΟΥΣΙΑΣΤ.)=ΛΑΣΠΗ,ΠΗΛΟΣ (ΣΤ) ΣΤΗ=ΠΡΟΣΤ.ΡΗΜ.ΙΣΤΗΜΙ/ΙΓΜΑ=ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΑ,ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ
  ΖΗ=ΠΡΟΣΤ.ΡΗΜ. ΖΩ Η=ΠΡΟΣΤ.ΡΗΜ. ΕΙΜΙ,ΕΙΜΑΙ . ΘΗ=ΠΡΟΣΤ.ΡΗΜ. ΘΕΤΩ . ΤΟ ΙΩΤΑ,ΤΑ ΕΓΩ.ΠΑΛΛΑΝ=ΡΗΜΑ ΠΑΛΛΙΟ(=ΔΟΝΟΥΜΑΙ,ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΑΙ)ΕΠΙΘΕΤΟ ΠΑΛΛΑΣ=ΠΑΛΛΟΥΣΑ,ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΗ( ΠΑΡΑΒΑΛΕ…ΠΑΛΛΑΣ ΑΘΗΝΑ) . ΔΑ=ΑΛΛΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΓΑ,ΓΗΣ(ΠΑΡΑΒΑΛΕ¨ΔΑΜΗΤΗΡ>ΔΗΜΗΤΗΡ.ΔΗΜΗΤΡΑ=ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ)
  ΝΥΞ=(ΟΥΣ) ΝΥΧΤΑ . Ο=(ΑΝΑΦ)ΤΟ ΟΠΟΙΟ,ΠΟΥ ΦΥ(ΟΙ)=ΕΥΚΤΙΚΗ ΡΗΜ.ΦΥΩ(ΦΥΤΡΩΝΩ,ΑΝΑΠΤΥΣΟΜΑΙ)

  Καταλήγοντας Αστροφεγγιά μου
  θα σου πω λίγα ακόμη, όσο κι αν ξέρω ότι θα αντιδράσεις σαν «πνεύμα αντιλογίας» 🙂

  ΑΝ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΗ ΔΙΑΝΟΙΑ… Η ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!
  ΜΑΘΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΒΑΝΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΟΥΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ (το πότε θα εμφανισθούν πέραν κάποιων μυστικών υπηρεσιών είναι άγνωστο…) Η ΜΟΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!…
  ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΙΜΟΥΝΤΑΙ ΗΧΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΔΗΛΩΝΟΥΝ…

  πχ… μπορούν να δεχτούν την έννοια ΣΥΜΠΛΕΚΤΗΣ (για το αυτοκίνητο) κι όχι το «πιθηκίζον» αντίστοιχo του ήχου στην Αγγλική Γλώσσα το CLUTCH !…. Ελπίζω να μη χρειάζεται άλλο παράδειγμα…

 14. 7 Μαρτίου, 2012 στο 12:53 μμ

  Rostar διαβάζω και διαβάζω τμηματικά κάθε σχόλιό σου προσπαθώντας να βγάλω άκρη, αλλά μου είναι δύσκολο…
  Θα τα πάρω από την αρχή μπας και βγάλουμε καμιά άκρη….
  What the hell is that?
  Με όλη αυτή την ιστορία τι θες να πείς και τι σχέση έχει με το θέμα μας?
  Αν ήμουν καθηγήτριά σου και διαγωνιζόσουν στο μάθημα της έκθεσης…όσο κι αν φαίνεται αρτιμελές και σωστό το κείμενο είσαι εκτός θέματος. Ένα μεγάλο ΜΗΔΕΝΙΚΟ σε περιμένει στη γωνία!!!!

  Κι αυτό όπως έγραψα είναι μόνο η αρχή!

 15. 7 Μαρτίου, 2012 στο 1:13 μμ

  Και το παραλήρημα συνεχίζεται….
  Συνεχίζεις σε ένα θέμα που επαναλαμβάνω είναι άσχετο τελείως με το post μου. Προσπαθείς εις μάτην κατά την γνώμη μου, να αποδείξεις τι? Ότι η ελληνική γλώσσα/γραφή είναι η πρώτη και παγκοσμίως?
  Και αυτό που οφελεί?
  Σε τι οφελεί?
  Όταν βλέπω το κακούργημα που έχουμε κάνει απέναντι στην γλώσσα 3-4 χιλιετίες μετά? Που τα σημερινά παιδιά δεν ξέρουν να μιλούν και να γράφουν ελληνικά? Που με τη συνεχή απλούστευσή της θα μας κάνουν να γυρίσουμε σε εποχές παλαιολιθικές όπου συνεννοούμασταν με γρυλίσματα?
  ‘Ότι οι Έλληνες σαν λαός …σαν έθνος αγνοούμε επιδεικτικά την όποια ευθύνη και δεν αισθανόμαστε βαρύ το φορτίο της βαριάς κληρονομιάς μας?
  Από την άλλη δεν είναι υπέρ του δέοντος αλαζονικό να λέμε ότι ο ελλαδικός χώρος -και σκοπίμως δεν αναφέρω έθνος, επειδή με τις μετακινήσεις των λαών είναι δύσκολο να αποδείξουμε ποιος είναι τι- είναι ο μόνος χώρος που γεννήθηκε η όποια επιστήμη, όπως γλώσσα, τέχνες κλπ?
  Έλεος!!!
  Σπατάλησες τόση ώρα για να μου γράψεις αυτά και επειδή γνωρίζω κάπως το ρυθμό με τον οποίο πληκτρολογείς…σπατάλησες λοιπόν τόση ώρα αντί να θυσιάσεις λίγη ώρα για να δεις το video? Αμφιβάλω πραγματικά αν είδες και το μισάωρο που ισχυρίστηκες, ότι παρακολούθησες…
  Μιλάς για άσχετα θέματα και όχι για τον Όμηρο και το ένα έργο του, την Ιλιάδα, που με τόσο προσεγμένο τρόπο μας παρουσίασαν?
  Και ένα μεγάλο μπράβο από εμένα σε εκείνους, σε όλους εκείνους και το History Channel που ενέσκηψαν σε αυτό το θέμα, ενδιαφέρθηκαν και ασχολήθηκαν μαζί του…Και δυστυχώς αυτό το κάνει ο οποιοσδήποτε ξένος παρά εμείς οι Έλληνες…Εδώ με το ζόρι τα έχουμε στην ελληνική παιδεία μας και τα σχολεία κι ακόμα κι εκεί τα απαξιούμε…!
  Ενώ οι «ξένοι» όχι μόνο τα μελετούν, όχι μόνο ασχολούνται και ….οκ ακόμα και ταινίες τα κάνουν …αλλά πάνω από όλα τα σέβονται κάτι που δεν κάνουμε εμείς στο σύνολό μας?
  Σπατάλησες τόση ώρα για ποιο λόγο? Να γράψεις ένα λογύδριο που δεν έχει αρχή και τέλος?

 16. 7 Μαρτίου, 2012 στο 1:23 μμ

  Τέλος αναφέρεις ξανά το αλφάβητο ως δέηση …και επεξηγείς…
  Οκ το γνώριζα αυτό…άλλος μπορεί να μην το γνώριζε…οπότε από όλο αυτό ας βγει και κάτι καλό για να μάθει και κάποιος άλλος κάτι που δεν ήξερε.
  Είναι το μόνο σημείο που θα σου πω «ευχαριστώ» για ο,τιδήποτε άλλο θα με βρεις καταπέλτη απέναντί σου…εκτός κι αν δεις το «ερημο» βίντεο και θες να μιλήσουμε πάνω σ’ αυτό!
  Την καλημέρα μου!

 17. 17 Rostar
  7 Μαρτίου, 2012 στο 8:24 μμ

  Αγαπητή κυρία «Καθηγήτρια»

  Δεν με εκπλήττει αν θα έβαζες μηδενικό στην έκθεσή μου, έχοντας βγει «εκτός θέματος»…
  Ήμουν πάντα αρκετά απείθαρχος στην επίσημα παρεχόμενη γνώση, έχοντας την τύχη να γαλουχηθώ από άτομα τεράστιας παιδείας τα οποία έγκαιρα μου υπέδειξαν τα «αιρετικά» μονοπάτια πρόσληψης περαιτέρω γνώσεων…
  Δεν θα μπω στον κόπο και στη δαπάνη χρόνου για να παρακολουθήσω ένα «fast food» ιστορικού video, τη στιγμή που εξ’ αρχής προσβάλλει και στηλιτεύει την Θεϊκή Ελληνική Γλώσσα αποδίδοντας τις πηγές της στους βαρβάρους Φοίνικες. Εξ’ άλλου δεν θα περίμενα να μάθω περί Ομήρου και Ιλιάδος από ένα videoclip…
  Δόξα τοις των Ελλήνων Θεοίς, είχα την τύχη να διαβάσω αρκετά πριν καν εφευρεθεί το video…
  Ας μάθουν τ’ Αμερικανάκια πόσες από τις λέξεις της γλώσσας τους είναι αυτούσια Ελληνικές και πόσες άλλες στη ρίζα τους κι ας αφήσουν τα περί Φοινίκων και άλλων.
  Όσο κι αν ενοχλεί κάποιους -τι να κάνουμε;- οι βάσεις του σύγχρονου πολιτισμού είναι Ελληνικές κι αν δεν είχε μεσολαβήσει το φριχτό Χριστιανικό Σκότος, θα βρισκόμασταν κάπως πιο μπροστά… Δεν πειράζει όμως, όλοι οι «Μεσαίωνες» βρίσκουν κάποτε την Αναγέννησή τους!…
  (Αξίζει να δεις σήμερα την ταινία AGORA στο Mega… για μια -μερική έστω- δόση επί του προαναφερθέντος).
  Ευχαριστώ για το… Ευχαριστώ σου περί αλφαβήτου, αλλά το videoclip δεν θα το δω κι ας σε βρω απέναντί μου σαν «καταπέλτη»… Οι όποιες κόντρες μαζί σου έχουν περισσότερη ευχαρίστηση, από το να «σκοτώνω» την ώρα μου και τα «καταπελτώδη» σερβίς που συνηθίζεις είναι πιο χαριτωμένα από κάποια χαζά κλιπάκια…
  Μην το παίρνεις προσωπικά, δεν θίγω εσένα, απλά κάποιο FalseHistory Channel μόνο…
  Αν θέλεις πάντως να βρεις ενδιαφέροντα μονοπάτια προσέγγισης της των Ελλήνων Ιστορίας και Παιδείας, κράτα ένα link…

  http://www.davlos.gr/webfiles/id.php

  Την Καλησπέρα μου!

 18. 7 Μαρτίου, 2012 στο 8:32 μμ

  Τότε δεν έχουμε να πούμε τίποτα περισσότερο…Ο καθένας θα κρατήσει την άποψή του…
  Εγώ όμως κλείνοντας το θέμα θα κρατήσω επιπλέον και θα υπενθυμίσω μάλιστα το αρχικό σου σχόλιο: «Έξοχα» ήταν η πρώτη σου λέξη…
  Το ποιος λοιπόν παρέμεινε συνεπής και ποιος όχι, μάλλον δεν θα κριθεί από εμάς τους 2…
  Οπότε άλλη φορά όταν νομίζεις πως σε ενδιαφέρει ένα θέμα που καταθέτω εδώ στο blog μου, σε παρακαλώ και σε συμβουλεύω να το διπλοτσεκάρεις για να μην ολισθαίνεις και πέφτεις σε γρήγορους και άτοπους χαρακτηρισμούς!
  Καλό σου βράδυ!

 19. 19 Rostar
  7 Μαρτίου, 2012 στο 9:02 μμ

  Θα το έχω υπ’ όψη μου… Μην ανησυχείς!
  Διατηρώ το ‘Εξοχα όσον αφορά το θέμα (παρά τις επιφυλάξεις που είχα από την αρχή για το video).
  Δεν μπορώ όμως να καταλάβω το γιατί θα έπρεπε να είμαι θαυμαστής κι όχι επικριτικός…
  Κάτι σαν σε «λογοκρισία» φέρνει, αλλά σεβαστό… άλλωστε το blog είναι δικό σου σπίτι κι οφείλω να δέχομαι τους όποιους κανόνες θέτεις. Αν έκρινες ότι παρεξετράπην δεν έχω το πρόβλημα του αιτήματος συγγνώμης…

  Καλό βράδυ και σε σένα!

 20. 7 Μαρτίου, 2012 στο 9:07 μμ

  Δεν υπάρχει καμιά λογοκρισία αφού όπως βλέπεις κάθε σχόλιό σου παραμένει εδώ μέχρι και την τελευταία τελεία…
  Απλά είσαι εκτός θέματος…τι θες λοιπόν, να συζητήσουμε για τι?
  Δες το ρημάδι το βίντεο και οι όποιες αντιρρήσεις πάνω σε αυτό πάλι ευπρόσδεκτες είναι!
  Δεν ζήτησα ποτέ κι ούτε πρόκειται να ξεκινήσω τώρα από κανέναν να ασπάζεται τις απόψεις μου…
  Μου φαίνεται λοιπόν…πως και μεταξύ μας τώρα υπάρχει θέμα «ελληνικό» επειδή δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε! Μήπως μιλάμε σε άλλη γλώσσα ο καθένας? Για ψάξε το, λίγο…! 😉
  Αυτά…!

 21. 21 Rostar
  8 Μαρτίου, 2012 στο 2:50 πμ

  Ίσως το ψάξω κάποια φορά που θα έχω χρόνο!… 😉
  Αυτά… !

 22. 8 Μαρτίου, 2012 στο 2:54 πμ

  Θα γλίτωνες πολύ χρόνο και «μελάνι» αν δήλωνες εξαρχής αυτό…βγάζοντας την οποιαδήποτε «τάχα» μου υποχρέωση!
  Αυτα! 😀


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Zodiac Sign: Gemini

On Line

Αποσπάσματα από το βιβλίο του IRVIN D. YALOM: «ΟΤΑΝ ΕΚΛΑΨΕ Ο ΝΙΤΣΕ»

- Οι φόβοι δεν γεννιούνται στο σκοτάδι. Αντίθετα είναι μάλλον σαν τα αστέρια, βρίσκονται πάντα εκεί, αλλά τους κρύβει η λάμψη της ημέρας.

- Ο άνθρωπος πρέπει να έχει μέσα του χάος και φρενίτιδα για να γεννήσει ένα αστέρι, που χορεύει.

- Οι εραστές της αλήθειας δεν φοβούνται τις καταιγίδες και τα θολά νερά. Αυτό που φοβούνται είναι τα ρηχά νερά.

- Μια ζωή χωρίς αλήθεια είναι ένας ζωντανός θάνατος.

- Amor fati : διάλεξε τη μοίρα σου, αγάπα τη μοίρα σου.

- ΓΙΝΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ !!!

Μαρτίου 2012
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ.   Απρ. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Blog Stats

 • 322,531 sparkles

prt

lost in black hole

Astrofegia’s world

Angel’s Tattoo

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Μαζί με 28 ακόμα followers


Αρέσει σε %d bloggers: