06
Μαρ.
12

Shroud of Turin…

Ιερά Σινδόνη…


12 Responses to “Shroud of Turin…”


 1. 8 Μαρτίου, 2012 στο 11:52 πμ

  Γειάσου αστεράκι μου…ε, αυτό το ντοκυμανταίρ είναι πολύυ ενδιαφέρον, αλλά δυστυχώς δ ε προλαβαίνω να κάτσω να το δώ, όλο…ε, όσο γι’αυτό που λέει, αυτό αποτελεί ένα πολύυυ μεγάλο μυστήριο γενικώς που ποτέ δ εν αποδείχθηκε…ως τώρα? (δλδ ε άν αυτό, είναι όντως το σάβανο του Χριστού) κάποιοι είπαν ότι είναι όντως? κάποιοι άλλοι ότι, ΔΕΝ είναι αυτό κι ότι αυτό, ήταν μια πολύ καλά στημένη απάτη? έχουνε ακουστεί πολλά ως τώρα γι’αυτό το θέμα…κανείς δ ε ξέρει, η φύση καλή μου κρατά πολύυ καλά κρυμμένα τα μυστικά της όπως πάντα και μας αφήνει, να δούμε μέχρι εκεί που θέλει αυτή, και μας δίνει μό-νο όσα στοιχεία θέλει αυτή να δούμε! για κάτι…(πολύυ λίγα φυσικά) σε σχέση με αυτά που υπάρχουν πραγματικά…για κάτι..ίσως υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος-ίσως έχει κάποιους δικούς της σοβαρούς λόγους, που ΔΕΝ μας φανερώνει ό-λα της τα μυστικά…αυτή ξέρει γι α τί…αλλά πιστέυω ότι αν τελικά, αποδειχθεί ότι το σάβανο αυτό, είναι του Χριστού αυτό θα είναι μια περίτρανη, απόδειξη ότι έζησε πραγματικά κάπου πάνω, στη γή αυτό το πλάσμα (ο Χριστός), σε κάποια συκεκριμένη χρονική περίοδο, ότι κύρηξε και ότι έκανε όλα αυτά, που γράφουν οι άγιες γραφές κλπ,κλπ…κι αυτό πιστέυω (α ν ποτέ αποδειχθεί με αδιάσειστα στοιχεία όμως οκ?, ό χ ι με απλές ενδείξεις!) θα φέρει τα πάνω-κάτω, πραγματικά και θα αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και όσα πιστέυουμε ως τώρα για την υπαρξή μας, την ανθρώπινη υπόστασή μας και για ό,τι μας αφορά σαν ανθρώπινα όντα γενικότερα!!…ωραίο ποστάκι…χαιρετώ αστεράκι μου…

 2. 8 Μαρτίου, 2012 στο 10:12 μμ

  Το βίντεο είναι πολύ ενδιαφέρον και πολύ συγκινητικό στο σημείο με τη φωτιά και τον πυροσβέστη.
  Αφού η επιστήμη δεν κατάφερε ακόμα να καταλήξει κάπου, έγκειται στον καθένα μας να πιστέψει αυτό που του λέει η καρδιά του να πιστέψει. Άλλωστε, it all comes down to faith.

  Φιλιά πολλά!

 3. 8 Μαρτίου, 2012 στο 11:40 μμ

  Πολύ ενδιαφέρον βίντεο.
  Προσωπικά μένω στη διαπίστωση ότι η σινδόνη δεν αναφέρεται πουθενά σε κείμενα πριν τπ 1300 περίπου και έρευνες χρονολογούν την ηλικία του υφάσματος στην ίδια περίπου εποχή.
  Από ό,τι φαίνεται λοιπόν είναι μάλλον ανθρώπινο κατασκεύασμα. Αυτό εξηγεί και την αποτύπωση του προσώπου.
  Γενικά πιστεύω πως όπου υπάρχει ένα θαύμα, εκεί κοντά υπάρχει και η επιστημονική εξήγηση, και κάποια στιγμή αποκαλύπτεται.

 4. 9 Μαρτίου, 2012 στο 12:35 μμ

  Αθανασία πολλά όντως έχουν ειπωθεί, πολλά ακούγονται και τίποτα δεν έχει αποδειχθεί…
  Θα συμφωνήσω με τη Λίλιθ πιο κάτω…πως στην ουσία αυτό που έχει σημασία τι έχουμε στην καρδιά μας!
  Καλή σου μέρα!

 5. 9 Μαρτίου, 2012 στο 12:37 μμ

  Λιλιθάκι…και εμένα με συγκίνησε το συγκεκριμένο σημείο που αναφέρεις…αλλά και γενικότερα συμφωνώ με την άποψή σου!
  Φιλιά πολλά!

 6. 9 Μαρτίου, 2012 στο 12:39 μμ

  Δεν νομίζω πως κλείνοντας το βίντεο κατέληξε κάπου οριστικά στη μια ή στην άλλη άποψη…Νομίζω πως ακόμα το θέμα παραμένει και θα παραμείνει ανοικτό!
  Αλλά φυσικά, Ερατώ μου μπορείς να σταθείς σε όποιο σημείο θέλεις!
  Καλημέρα!

 7. 9 Μαρτίου, 2012 στο 6:08 μμ

  Το βίντεο παρέθεσε διάφορα ασύνδετα «στοιχεία» για χάρη της θέασης….αφήνοντας μάλιστα πολλά ανερμήνευτα (όπως αυτό με την ακτινοβολία).
  Αλλά το πότε φτιάχτηκε, αποδεδειγμένο μάλιστα από τρεις διαφορετικές επιτροπές, δεν είναι ένα στοιχείο στο οποίο στάθηκα επειδή μου άρεσε αλλά ΤΟ βασικό στοιχείο που καταρρίπτει το μύθο!
  Τώρα αν μας αρέσει να πιστεύουμε σε θεϊκές παρεμβάσεις που ζωγραφίζουν πρόσωπα πάνω σε σεντόνια, σίγουρα κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει και να μας χαλάσει την καρδιά.
  Άλλοι έχουν πάει και έχουν προσκυνήσει γενιοφόρα φιγούρα που είχε δημιουργηθεί σε σπίτι από την υγρασία, γιατί να μην προσκυνήσουμε κι εμείς ένα αμφισβητήσιμο σεντόνι που μας ενώνει; (ομοιοκαταληξία!)
  Ομολογώ πως περίμενα πιο σοβαρή δουλειά από το κανάλι που έχει φτιάξει το βίντεο, αλλά για ψυχαγωγία , μια χαρά ήταν αυτό που είδα. Αντικειμενικό ή επιστημονικό πάντως, δεν μπορούμε να το πούμε.
  Το ότι δεν κατέληξε κάπου το θεωρώ υπέρ του, περίμενα όμως μεγαλύτερη σοβαρότητα στην παράθεση των στοιχείων.
  Το εκπληκτικό για μένα είναι ότι έχουν γραφτεί τόσα βιβλία για το θέμα και έχουν γίνει τόσες πολλές έρευνες, πράγμα που δείχνει την ακατανίκητη ανάγκη του ανθρώπου να πιστεύει κάπου και την αγάπη του απλού ανθρώπου για τα θέματα που δεν εξηγούνται επαρκώς οπότε αφήνουν τη φαντασία ελεύθερη να οργιάζει.

  Πολύ καλή η σκέψη να το βάλεις εδώ να το δούμε.

 8. 9 Μαρτίου, 2012 στο 6:14 μμ

  Το πως ερμηνεύει κανείς τα όσα βλέπει και τι καταλαβαίνει στο τέλος είναι καθαρά ένα υποκειμενικό θέμα…
  Πάντως επειδή ανέφερες τι λέξη «σοβαρότητα» σχετικά με το βίντεο…Εγώ παρακολουθώντας το δεν ξεκαρδίστηκα στα γέλια!
  Από τη άλλη είπες πως δεν είναι και επιστημονικό…ενώ στο video παρέλασαν ένα σωρό επιστήμονες και ειδικοί στον τομέα τους για να δώσουν μια επιστημονική εξήγηση…
  Αλλά ας μην επαναλαμβάνομαι…ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει! 🙂

 9. 9 Μαρτίου, 2012 στο 6:54 μμ

  Συγνώμη που επιμένω και δεν το κάνω για να σε πείσω.
  Απλά μου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσω εδώ για τον τρόπο που είναι φτιαγμένα αυτά τα βίντεο και το πώς συσκοτίζουν ένα θέμα αντί να το φωτίζουν.
  Παρόμοια συνταγή ακολουθούν και εκπομπές «τύπου Χαρδαβέλλα».
  Βάζουν μια σειρά από «στοιχεία» άλλα από τα οποία είναι όντως σοβαρά , άλλα είναι για γέλια και μέσα εκεί μπορείς να βρεις από τον επιστήμονα μέχρι τον…κομπογιαννίτη της γωνίας να λέει την «΄αποψή του῾ (γενικά μιλάω μια και δεν ξέρω ακριβώς τι ιδιότητα έχουν αυτοί που μιλούν στο παρόν βίντεο).
  Κάπου μέσα στα πολλά, ακούγεται και η άποψη του επιστήμονα (όπως εδώ που λέγεται ότι δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η χρονολόγηση) αλλά παρουσιάζεται ισότιμη με άλλες «απόψεις» στυλ καφενείου.
  Έτσι βγαίνει το συμπέρασμα πως όλες οι απόψεις είναι ίδιας βαρύτητας, και με αυτή την ελευθερία λέγονται διάφορα …τρελά..οπότε μπορεί ο κάθε πικραμένος να διαλέξει άποψη.
  Αυτό όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
  Είναι συσκότιση και παραπληροφόρηση.
  Σίγουρα καθένας έχει τη γνώμη του. Σίγουρα κάποια πράγματα είναι ανεξήγητα, τουλάχιστον με τις σημερινές μας γνώσεις. Αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και επιλεκτικοί σε όσα ακούμε .Ειδικά όταν κάπου υπάρχει λογικό σφάλμα, ή επίκληση των θείων, πρέπει να προσέχουμε διπλά .
  Και πάλι με συγχωρείς για την κατάχρηση αλλά θεώρησα πως το βίντεο αυτό ήταν μια ευκαιρία να πω αυτές τις σκέψεις, μια και βλέπω να γίνεται αυτός ο τρόπος «πληροφόρησης» κατά κόρον και να παραπλανεί τόσο εύκολα τον κόσμο.
  Δεν εννοώ ότι παραπλανήθηκες εσύ βέβαια, αλλά μιλάω για αυτό το συνοθύλευμα από επιστημονικά , αντεπιστημονικά και συγκινησιακά στοιχεία που έχουν λόγους βέβαια να τα παρουσιάζουν έτσι.

  Το μόνο που θα τονίσω σε σχέση με την απάντησή σου είναι πως υπάρχουν αντικειμενικά και υποκειμενικά στοιχεία όπως και αντικειμενικοί και υποκειμενικοί τρόποι ερμηνείας. Οι επιστήμονες έχουν συγκεκριμένο τρόπο να παρουσιάζουν απόψεις, για να αποφεύγονται απόψεις του στυλ «έτσι είναι γιατί έτσι μου αρέσει εμένα», να εξαλείφουν δηλαδή το υποκειμενικό στοιχείο στα συμπεράσματά τους.

  Και πάλι συγνώμη για την κατάχρηση της φιλοξενίας.

 10. 9 Μαρτίου, 2012 στο 7:04 μμ

  Θα απαντήσω με τον ίδιο τρόπο που απάντησα σε προηγούμενο ποστ μου στον Rostar.
  Ένα ντοκυμανταίρ οφείλει να είναι αντικειμενικό και να παρουσιάζει όλες τις θέσεις και τις απόψεις και από εκεί και πέρα να αφήνει το θεατή να κρίνει, να δεχθεί ή και να απορρίψει αντίστοιχα κάτι που βλέπει.
  Αν ένα ντοκυμανταίρ παίρνει θέση στο ζήτημα τότε δεν μιλάμε για ντοκυμανταίρ αλλά για προπαγάνδα και διαφήμιση!
  Επίσης μου κάνει έκπληξη το γεγονός ότι πολύ εύκολα χαρακτηρίζεις κάποιον κομπογιανίτη…
  Όπως βλέπεις εγώ δεν κάνω καμιά αναφορά στα «Θεία» …
  Ποιος λοιπόν παραπλανεί τον κόσμο? Χμμμ καμιά φορά δεν παραπλανιέται ο κόσμος από κάποιο ντοκυμανταίρ, αλλά από τους κρίνοντες που φέρουν απόλυτες και κάθετες απόψεις!
  Από την άλλη δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη…Το παρόν blog είναι ανοικτό προς όλους χωρίς περιορισμούς και μπορεί ο καθένας να γράψει ό,τι θέλει! 🙂

  P.S: Επειδή όμως φαίνεται εγώ να μην παίρνω θέση στο ζήτημα…σου λέω λοιπόν πως είμαι στη διάθεσή σου να αναλύσουμε κομμάτι- κομμάτι το ντοκυμανταίρ αν θες για να δούμε «πού είναι τα άσχετα και ασύνδετα θέματα που αναφέρει»…

 11. 11 Rostar
  11 Μαρτίου, 2012 στο 1:27 μμ

  Καλημέρα σας και Καλή Κυριακή να έχετε!

  Δεν είχα την πρόθεση να συμμετάσχω σ’ αυτό το post γι αρκετούς λόγους.
  Ο πρώτος επειδή έχω ενημερωθεί απ’ο πολλές πηγές, που αναφέρονται σ’ αυτό το θέμα από την εποχή που βγήκε στην πασαρέλα, στις αρχές της δεκαετίας του 70. Βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες στην αρχή κι αργότερα τηλεοπτικές εκπομπές και ντοκυμανταίρ, ιστολόγια και ιστοσελίδες, ζωντανές διαλέξεις κλπ κλπ…
  Δεν προτίθεμαι να δω το ντοκυμανταίρ ούτε να το κρίνω. Βλέπεις κάτι για να ενημερωθείς κι όχι για να κρίνεις το πως στέκεται τεχνικά και καλλιτεχνικά.
  Δεύτερος λόγος ότι έχω πολύ λίγο χρόνο.
  Τρίτος επειδή δεν θέλω ν’ αρχίσω μια νέα κόντρα με τη συμπαθέστατη οικοδέσποινα του blog.
  Τέταρτος και ουσιαστικότερος επειδή, απ’ όλες τις προαναφερθείσες ενημερώσεις, έχω πεισθεί ότι πρόκειται για μια πανέξυπνη απάτη προκειμένου να υπάρξει ένα ακόμη αποδοτικό ‘Χριστεμπόριο» μετά το «Τίμιο Ξύλο»!…
  Εδώ, καλά καλά, πέρα από την καλλιεργηθείσα πολύ έντεχνα «πίστη» στην Ύπαρξη, Δραστηριότητα, Διδασκαλία, Σταύρωση και Ανάσταση του Χριστού, υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη αξιόπιστων Ιστορικών Μαρτυριών για την ύπαρξή του (πέρα από τα 4 «επίσημα» αποστολικά «ευαγγέλια» που γράφτηκαν τον 4ο αιώνα μετά τα «γεγονότα»), για ένα «υποτιθέμενο» σεντόνι που τον τύλιξε θα συζητάμε;… Το ότι το σεντόνι υπάρχει είναι γεγονός. Το βλέπουν τα ίδια μας τα μάτια. Ναι, έχει μια γενειοφόρα μορφή. Αυτή όμως η εμφάνιση δεν ήταν αποκλειστικό look του Χριστού. Άπειροι μέχρι τότε και μέχρι σήμερα οι ακολουθούντες τη σχετική μόδα…
  Αν θέλουν να πείσουν οι κατέχοντες ότι πράγματι ανήκει σ’ αυτόν ας παραδώσουν σε μια επιστημονική επιτροπή αποτελούμενη από Χριστιανούς και Μη το σεντονάκι, να ελεγχθεί με την πληθώρα των επιστημονικών μέσων που υπάρχουν όσον αφορά τον χρόνο της αποτύπωσης. Αν αυτός αναχθεί στον «σωστό» χρόνο, μόνο κέρδος θα έχουν… τόσο όσον αφορά την πίστη τους και όσον αφορά την περαιτέρω προσέλκυση προσκυνητών!
  Γιατί δεν το κάνουν;…
  Εδώ, από πρόσφατες εργασίες συντήρησης μιας περγαμηνής με προσευχές από μοναστήρι των Ιεροσολύμων, πάνω στην οποία είχε ξυστεί το αρχικό κείμενο, αργότερα έγιναν περαιτέρω εγγραφές αλλά και εικονογραφήσεις, η εκπληκτική τεχνολογική επάρκεια των σύγχρονων μέσων κατάφερε να αποκαλύψει το αρχικό κείμενο, που ήταν αντιγραφή ενός τεράστιας σημασίας επιστημονικού έργου του Αρχιμήδη…Περί Οχουμένων» (Υδροστατική) και αποσπάσματα των μελετών του «Περί μηχανικών θεωρημάτων»… Λες και λάβαμε fax από τον 3ο π.χ αιώνα, δήλωσαν έκπληκτοι οι επιστήμονες!….
  Τοποθετήθηκα παραθέτοντας την προσωπική μου άποψη επί του θέματος, θεωρώντας το σεντόνι τόσο αξιόπιστο, όσο είναι τα κατά καιρούς εμφανιζόμενα «Δάκρυα» και «Αίματα» της Παναγίας και Λοιπών «Αγίων»…
  Αν είναι εκείνα αληθινά, γιατί να αμφισβητήσουμε και το σεντόνι με την γενειοφόρο μορφή;… Κρίμα κι άδικο!…
  Όσο για την αντικειμενικότητα παρουσίασης του θέματος και την αρτιότητα του ντοκυμανταίρ, δεν έχω λόγο να πω κάτι το αρνητικό. Παρουσιάζει το θέμα, αλλά το ίδιο το «θέμα» είναι που μου προκαλεί συγκαταβατικά χαμόγελα…
  Θα ρωτήσεις Αστροφεγγιά μου, γιατί έγραψα τότε;…
  Επειδή θέλω να δικαιολογήσω μία τουλάχιστον «απουσία» κι επειδή αναφέρθηκες και σε μένα…
  Ενδιαφέρουσα η επιχειρηματολογία που παρουσίασε η Ερατώ. Θα ήταν άδικο να μην αναφερθώ μια και πολλές απόψεις της με βρίσκουν σύμφωνο.
  Τελικά Ασροφεγγιά μου το blog «ανεβαίνει κατηγορία» με τη θεματολογία που άρχισες να παραθέτεις.
  Προβλέπονται ωραία «ματς» με «δυνατές κόντρες» και αμφίρροπες εκβάσεις. Η «θερμοκρασία» ανεβαίνει και … «που να πιάσουν και οι ζέστες» με τις μακριές καλοκαιρινές νύχτες!… Ποιος τη Χάρη Σου(Μας) !….

  Καλή σας όρεξη και Καλό Απόγευμα!

  😉

 12. 11 Μαρτίου, 2012 στο 2:04 μμ

  Φίλε Rostar δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο, ευχαριστώ πολύ για την άποψή σου!
  Να έχεις ένα ευχάριστο απόγευμα!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Zodiac Sign: Gemini

On Line

Αποσπάσματα από το βιβλίο του IRVIN D. YALOM: «ΟΤΑΝ ΕΚΛΑΨΕ Ο ΝΙΤΣΕ»

- Οι φόβοι δεν γεννιούνται στο σκοτάδι. Αντίθετα είναι μάλλον σαν τα αστέρια, βρίσκονται πάντα εκεί, αλλά τους κρύβει η λάμψη της ημέρας.

- Ο άνθρωπος πρέπει να έχει μέσα του χάος και φρενίτιδα για να γεννήσει ένα αστέρι, που χορεύει.

- Οι εραστές της αλήθειας δεν φοβούνται τις καταιγίδες και τα θολά νερά. Αυτό που φοβούνται είναι τα ρηχά νερά.

- Μια ζωή χωρίς αλήθεια είναι ένας ζωντανός θάνατος.

- Amor fati : διάλεξε τη μοίρα σου, αγάπα τη μοίρα σου.

- ΓΙΝΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ !!!

Μαρτίου 2012
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ.   Απρ. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Blog Stats

 • 320,682 sparkles

prt

lost in black hole

Astrofegia’s world

Angel’s Tattoo

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Μαζί με 28 ακόμα followers


Αρέσει σε %d bloggers: